De ce am plecat?

Azi se implinesc 3 luni de cand am plecat in Asia si mai am fix o luna pe acest continent. (acum realizez ca mai toate zborurile mari le-am avut pe 30 :))

Inca ma intrebati de ce si cum am plecat, si cred ca am cateva raspunsuri.

Voiam sa profit de niste scenarii nescrise.

Vreau sa vad ce se poate intampla daca ies din cunoscut, daca depasesc rutina zilnica si ma expun intamplarilor. Cert e ca: nu mai vreau sa proclam faptul ca urasc rutina, cu toate ca am tot insistat cu asta.

Uram doar rutina in care ma regaseam zilnic. Am 10 ani traiti in Cluj, unde am crescut, m-am dezvoltat ca si om, profesional si personal. Am vazut si ce inseamna sa creasca un oras si sa ajunga atat de mare si de popular. Dar, cumva simt ca am depasit prea multe etape, ca stiu prea multe si ne stim prea multi dintre noi. Nu mai pot fi surprinsa atat de usor, si cu siguranta nu atat de des pe cat mi-as dori.

M-am saturat de acelasi drum parcurs in fiecare dimineata si seara, de aceleasi 5 zile care treceau ba prea repede, ba prea incet, ca sa faca alte 2 zile sa para si mai insignifiante. Am fost intr-un cerc vicios. Mai schimbam seriale, retete de mancare, mai o vacanta pe altundeva. Stiu, am avut multe plecari, si totusi insuficiente pentru a-mi satisfice dorinta de nou.

Asa ca… am plecat sa-mi pot rescrie cumva destinul zilnic. Pe un continent precum Asia, am ajuns la performanta de a putea fi surprinsa uneori mai mult decat imi doresc.

Ei, glumesc. Asta am vrut, asta am primit. Si da, am zile in care ma bucur ca reusesc sa recreez o oarescare rutina. Am stat in Thailanda mai mult decat as si crezut. Am stat in Phuket mai mult decat mi-as fi dorit, dar a fost si este mai bine decat mi-as fi imaginat.

Nu, nu e zilnic o sarbatoare, si nu sunt doar surprize placute, dar e extrem de diferit de cunoscutul de care ma saturasem acasa.

Imi place sa ma mut, sa descopar decoruri noi, sa cunosc oameni noi. Uneori prea des poate fi prea mult, alteori ma bucur ca pot sta intr-un loc misto o perioada mai lunga. Fiind plecata atat de multa vreme am putut alege cat si unde sa stau.

Am vrut alegeri si am parte de ele non-stop. O da, poate fi extreme de obositor si e un joc continuu de si ce-ar fi daca…

A fost si cu noroc si cu ghinion – mai multe aici.

Cateva concluzii:

Cand n-ai planuri si nu stii ce sa alegi, ai aplicatii care zboara to Anywhere. Faci un pic de research si incerci sa te entuziasmezi.

Cand vrei sa si lucrezi e diferit de atunci cand vrei sa iti faci o vacanta, asta e clar. Am sa scriu pe larg despre asta.

Cand calatoresti singur/singura e total diferit si in Asia, nu-i ca-n Europa. Nu, mie nu mi-a fost clar. In Thailanda aparent e si cel mai greu sa faci asta.

Poze cate vreti pe Instagram @socialbutterflyish

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.