Ce trebuie sa stii despre insule, cu exemple

Atunci cand alegi o insula ar trebui sa stii cateva lucruri.

Nici mie nu-mi sunt clare inca toate, am stabilit deja aici ca nici una nu-i la fel ca si cealalta si ca e o placere sa descoperi fiecare ce-ti poate oferi. Dar, sunt multe lucruri care pot fi generalizate.

 

Microclimate

 

Turistic vs remote sau salbatic

 

 

Da, chiar conteaza punctul de pe harta unde se afla respectiva insula. V-ati prins de ce, nu? Din cauze meteorologice. Atunci cand spui ca alegi Asia pentru iarna, ca acolo-i cald si bine ar trebui sa fim putin mai specifici. Nu, nu ajunge nici sa mentionezi Sud-Estul Asiei. Trebuie sa stii si acolo cam de unde vin curentii si cum bate vantul, mai ales cand tinde sa aduca ploi care nu se mai termina.

Asia

Sezonul uscat versus sezon ploiois ori umed. Ei bine, cu atatea schimbari climatice tind sa fie si astea mituri, ori sa se manifeste exact cum vor ele si nicidecum pe-ntelesul nostru.

Am fost in Phillippines, in Bali, in Malaysia si in Thailanda in sezon ploios, ori extrasezon, ori atunci cand n-ar fi trebuit cica sa fiu pe acolo. Mi-ati vazut pozele, nu? Am avut la zilele senine, bronz inca mai am, apusuri care mai de care mai dramatice si ceruri parca pictate de maestrii ai culorilor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.